Outi haistelee uusia tuulia

Outi Reuter aloitti sijaistamaan lähetyssihteeri-diakoni Minna Heinosta. Pesti kestää ensi vuoden loppuun saakka.

– Mitä tiesit Pyhäjärvestä ennestään? Kysäisen Outilta. Hän pyörittää päätään ja nauraa:

– En mitään. Tämä oli minulle ihan vieras paikkakunta, jonka ohi tuli joskus pohjoiseen mennessä ajettua, mutta en tainnut edes koskaan pysähtyä.

 

Nelostietä ajaessa Vaskikello oli kuitenkin muodostunut maamerkiksi, josta hän Pyhäjärven muisti.

Outi on syntyisin Jyväskylästä, mutta asunut viimeiset 16 vuotta Kuopiossa, joten täkäläinen ihmisluonto ei liene tuntunut vieraalle?

– Tänne on kyllä päässyt helposti asettumaan joukkoon ja olen tuntenut oloni tervetulleeksi, hän arvioi.

 

Reuter asuu viikot täällä ja suunnistaa viikonlopuiksi Kuopioon. Hänellä on kaksi aikuista tytärtä, Aino ja Vilma, joista toinen opiskelee Jyväskylässä ja toinen Rovaniemellä.

– Kukaan ei jäänyt minua odottamaan Kuopioon, joten minun oli helppo lähteä tänne töihin. Sitä on välillä hyvä käydä vähän katsomassa uusia paikkoja ja haistelemassa uusia tuulia.

Outi kertoo ystävänsä vinkanneen hänelle täällä avautuvasta sijaisuudesta ja hän etsi työpaikkailmoituksen käsiinsä.

– Kuopiossa ei ollut nyt tarjolla koulutusta vastaavaa työtä, niin mikä jottei, hain tänne.

 

Outi oli pitkään töissä päivähoidon parissa. Nuoruusvuosina kouluttautuminen kehitysvamma-alalle kiinnosti, mutta sitten elämä vei eri suuntaan. Hän päätti päivittää koulutustaan ja hakeutui opiskelemaan sosiaalialaa. Valmistuttuaan vuonna 2014 sosionomi-diakoniksi tuli diakoniapuoli koulutuksessa ikään kuin kaupantekijäisinä. Erilaisia työtä tehnyt Outi on nähnyt monia erilaisia työtapoja, ja matkan varrelta on karttunut monenlaista oppia mukaan.

– Pyrin löytämään oman tapani tehdä tätä työtä ja pystyn varmasti hyödyntämään aiempia kokemuksiani, kun asioita vaan katsoo avoimin silmin.

 

Lue koko juttu paperilehdestä 23.11 tai www.lehtiluukku.fi