Mielipide: Muisteltaisiinko vanhoja hyviä aikoja?

Kävimme siskoni kanssa äitimme luona Pyhäjärvellä viime viikon sunnuntaina. Isämme kuoli juuri ja muistelimme menneitä.

Äiti oli nuorempana Kansallis-Osake-Pankissa pankkivirkailijana. Hänellä oli kiva kuva 60-luvulta. Olimme mäen laskussa ja meistä napattiin kuva.

Kuvassa ovat vasemmalta oikealla Pasi, Sinikka (minä), Anna-Maija ja Virpi. Minä ja Anna-Maija olemme sisaruksia. En tiedä missä Pasi ja Virpi ovat. Minä olin vuotta nuorempi kuin muut mäenlaskukaverini.

Ennen vanhaan koko kylä oli meidän lasten. Leikimme ja laskimme mäkeä, milloin Parkkisen mäessä tai Ruuskasen mäessä tai tässä KOP:n konttorin ja Kemikalion väliselle alueelle kasatulla lumikasalla. KOP:n taloa ei Ollintien ja Torkkolantien kulmauksessa ole enää.

Olisipa kiva, jos muisteltaisiin näitä vanhoja paikkoja ja hyviä aikoja. Me 50-luvun lopussa ja 60-luvun alussa syntyneet muistelemme kaiholla entisiä aikoja ja olemme vielä työelämässä ja täysillä mukana kaikessa. Meillä oli ennen Ronkaisen leipomo, Ruuskasen Eevertin kalakauppa, Paajasen kirjakauppa ja paljon muita nostalgisia ajatuksia herättäviä rakennuksia, joita ei ole enää.

 

Sinikka Ahola