Vedenjakaja-Cupin päätöskisassa jättihaukia

Vedenjakaja-cup:n kauden 2016 viimeinen osakilpailu uisteltiin Pyhäjärvellä lauantaina 1. lokakuuta tuulisessa syyssäässä. 31 venekuntaa lähti tavoittelemaan Pyhäjärven Pilkkijöiden järjestämän kilpailun voittoa ja cup-pisteitä, jotka jaettiin 1,5-kertaisina kauden muihin osakilpailuihin verrattuna. Osa venekunnista lähti tavoittelemaan lohikaloja, jotka olisivat ohittaneet tuloksissa muita kaloja saaneet venekunnat. Yksikään venekunta ei kuitenkaan onnistunut saamaan kisamitan täyttävää (51 cm) taimenta tai järvilohta, joten kilpailu ratkesi hauki-, kuha- ja ahvensaaliilla. Pyhäjärvi antoikin tässä kilpailussa poikkeuksellisen suuria hauenvonkaleita, yli kymmenkiloisia kaksi kappaletta ja 7-10 kiloisia puolenkymmentä. Tapani Blomberg ja Markku Puurunen väsyttivät peräti 13,495 kg:n hauen.
Kilpailun voittoon uistelivat siilinjärviset Ari Kolehmainen ja Pasi Ruotsalainen 58 048,5 pisteen tuloksella. Heidänkin suurin hauki painoi 8,486 kg. Toiseksi sijoittuivat pielavetiset Jari ja Jarno Lappalainen 49 558 pisteellä ja kolmanneksi iisalmelaiset Jarmo, Jukka ja Mikko Mäkäräinen ja Jouko Rytkönen 38 299,5 pisteen tuloksella.
Vedenjakaja-cup:n kauden 2016 kokonaiskilpailun voitti kärsämäkisen Pekka Noposen kipparoima venekunta miehistönään Olli Kuukasjärvi ja Pasi Mustaparta (152 pistettä). Toinen sija meni Kannonkoskelle Juha-Matti Paanasen venekunnalle (miehistönä Pauli Kauppinen ja Aleksi Tarvainen) 148 pisteellä. Kolmannen sijan saavuttivat pyhäjärviset Ari ja Petri Kivelä (139 p.). Haapajärvisen Tuomo Kronqvistin venekunta miehistönään Jouko Tiitto ja Vesa Kuona tuli neljänneksi (134,5 p.) Nämä neljä parasta venekuntaa saivat kilpailuoikeiden vuoden 2017 vetouistelun SM-kilpailuun, joka käydään Viitasaarella elokuun alkupuolella.
Joukkuekilpailun kaudella 2016 voitti Keski-Suomen Vetäjät, johon kuuluivat Juha-Matti Paanasen, Keijo Laitamäen ja Tommi Isoherrasen venekunnat.
Kauden aikana osakilpailuja oli Haapajärven, Kiuruveden ja Pyhäjärven viidellä eri järvellä seitsemän kappaletta. Kilpailulähtöjä oli yhteensä 295 kpl, joihin osallistui 98 eri venekuntaa.

Tuomo ja Marja-Liisa Hakala

tulokset: http://vedenjakajacup.com/

Vedenjakaja-cup 2016 voittajat. Vas. 2.sijoittuneet Pauli Kauppinen, Juha-Matti Paananen ja Aleksi Tarvainen. Keskellä voittajat Pasi Mustaparta, Pekka Noponen ja Olli Kuukasjärvi. Oik. kolmanneksi sijoittuneet Ari ja Petri Kivelä.
Kuva: Johanna Hakala
uistelu-hauki
Tapani Blombergilla sylintäydeltä haukea
uistelu-2-haukkea
Tuomo Kronqvist ja hauet (11,468 kg ja melkein 10 kg)
Kuvat: Tuomo Hakala