Täydenkuun tanssit -festivaalille uusi tuottaja

Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaalin uutena vastaavana tuottajana aloittaa lokakuun alussa kajaanilainen Maria Tolonen.

Tolonen on työskennellyt esittävän taiteen parissa vuodesta 2011 muun muassa Roudan tuottajana, Generaattori-yhteisössä useissa teoksissa puvustajana ja tapahtumien tuottajana sekä tanssikoulu Kajaani Dancen tuottajana. Lisäksi hän on Luovan tuottajan YAMK-koulutuksessa Turun AMK:n Taideakatemiassa. Maria Tolonen uskoo, että tanssi on nouseva ja kehittyvä taiteen ala. Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaalissa häntä ilahduttaa erityisesti se, että festivaali tiivistyy liikkeeseen puitteinaan kesäinen luonto, maaseutu ja tavalliset ihmiset. Pyhäsalmen tanssi ry:n ylläpitämän Täydenkuun tanssit -festivaalin keskeinen tavoite on seurata aikaansa ja siinä tapahtuvia muutoksia, sekä pyrkiä tarjoamaan työtilaisuuksia nuorille koreografeille ja tanssijoille.  Festivaalille kutsutaan vuosittain tanssin tuottajia, tilaajia ja tiedotusvälineiden edustajia koti- ja ulkomailta. Ulkomaisilla kontakteilla toivotaan korkeatasoisen suomalaisen nykytanssin pääsevän myös ulkomaisille näyttämöille.

Tänä syksynä taiteellisena johtajana aloittaneen Kirsi Törmin kolmivuotiskauden teemana on ”hyvä elämä”. Festivaalille toivotaan monesta eri näkökulmasta teemaa valottavia esityksiä, jotka yhdessä avaavat monisärmäisen näkymän.