Mielipide: Pyhäjärven harrastekalastajat hyvällä asialla

Harrastuskalastajat ovat todellisia luonnonsuojelijoita. Pyhäjärvellä Komujokeen ollaan rakentamassa kutupaikkoja taimenelle. Kaikki perustuu vapaehtoisuuteen ja kovaan haluun elvyttää taimen kanta kyseisessä joessa. Asian harrastajat antavat koneet, maa-ainekset ja kaiken aikansa talkoohengessä mittavalle projektille. Tällainen toiminta on suurimmassa määrin luonnonsuojelua ja jo kadonneen elinmuodon uudelleen herättämistä. Ei tarvita adressien ainoa nimien keruu on maanomistajien lupa ja he kyllä ymmärtävät tällaisen projektin tärkeyden. Tämä joukko ansaitsee kaikkien kunnioituksen luonnon monimuotoisuuden palauttamisesta kyseiselle alueelle. Kalamiehet ovat todellisia luontoihmisiä. Muutaman vuoden kuluttua.saadaan nauttia upeita taimenen loikista kyseisellä joella

Mauri Moilanen

OULU
Kuva Joonas Kärkkäinen