Balettiopetusta olisi nyt tarjolla

Pyhäjärvellä on kyselty balettia, ja nyt sitä on tarjolla Jokilatvan Opistolla. Opettajana on tanssija Maria Kouvalainen. Hän ohjaa tanssitunteja myös Tanssiopisto Uusikuussa, lukiolla ja Kiuruveden kansalaisopistossa.
Maria Kouvalainen on pyhäjärveläissyntyinen paluumuuttaja, jonka moni tuntee sukunimellä Vesterinen. Avioliitto on vasta kuukauden vanha.
Maria aloitti tanssimisen jo päiväkoti-ikäisenä, äidin ohjaamana ja ison siskon esimerkkiä seuraten. Hän on ollut mukana Kurjenpolvissa ja käynyt tanssiopiston viikkotunneilla lapsuutensa ja nuoruusvuodet. Maria sai vahvan pohjan tanssiin ja jatkokouluttautumiseen tanssijaksi.
Viittomakielen tulkin ammatti kiinnosti Mariaa ja hän opiskeli alaa, mutta tanssi on sitä mitä hän haluaa tehdä. Maria on opiskellut tanssia muun muassa Ilmajoella Etelä-Pohjanmaan Opistossa, Karjaalla ruotsinkielisellä tanssilinjalla ja viimeksi Rovaniemellä, jossa suoritti tanssijan perustutkinnon Lapin urheiluopistossa.
-Jatko-opintojakin suuunnittelen. Haluaisin täydentää pedagogista opintoja. Myös tanssi- ja liiketerapia kiinnostaa, Maria kertoo.
Rovaniemen opintolinja painotti kansantanssia, mutta Maria kokee olevansa omimmillaan nykytanssissa. Hän on ohjannut myös muita tanssin lajeja, esimerkiksi show-tanssia.

Kymmenisen vuotta vierähti Etelä-Suomessa ja napapiirillä, mutta Pyhäjärvelle teki mieli asumaan. –Pitkään oltiin miehen kanssa maailmalla. Tuntui oikealta ja mukavalta palata tänne.
Jokilatvan Opistossa balettia on kahdessa ryhmässä, 9-12-vuotiaat ja yli 13-vuotiaat. Maria tarjosi opistolle myös aikuisbalettia, mutta sen aika on myöhemmin.
-Baletti lähtee alkeista, ei tarvitse olla tanssitaustaa, aivan simppeleistä jutuista aloitetaan. Pikkutytöt pukeutuvat mielellään prinsessa-asuihin tunneille. Kärkitossuja ei alussa käytetä, se vaatii monen vuoden treenin ja vahvat nilkat.
Lue koko juttu paperilehdestä keskiviikkona 28.9. tai www.lehtiluukku.fi