Lasse Paakkonen siirtyy Pohtiin

Maajoukkueessakin hiihtänyt Lasse Paakkonen siirtyy tulevalle kaudelle Pohti SkiTeamin väreihin. Viimeiset vuodet heinäkuussa 30 vuotta täyttänyt Paakkonen on edustanut Oulun Hiihtoseuraa.

Raahessa syntynyt ja nyt Jyväskylässä asuva Paakkonen on moninkertainen SM-mitalisti ja kokenut hiihtäjä vahvistaa Pohdin jo viime kaudella hyvin menestynyttä joukkuetta.

SkiTeamin vahvuus alkavalle kaudelle on 13 hiihtäjää kun kaikki viime kauden hiihtäjät jatkavat tiimissä.

Paakkonen otti itse yhteyttä Pohdin edustajiin ja kertoi halukkuutensa liittyä nuorekkaaseen tiimiin mukaan.

Hän kertoo, että vaikka on jo pitkään edustanut OHS:aa, niin nyt oli sellainen tilanne, että oli mahdollista katsoa uutta seuraa.

– Parisen vuotta olen seurannut Pohdin uutta toimintaa, mikä on sellaista uutta positiivista pöhinää, mitä hiihto tarvitsee.

Seuran vaihto eteni Paakkosen yhteydenoton jälkeen melko nopeasti ja virallisesti se tapahtuu tällä viikolla.

Pyhäjärven Pohdin SkiTeam-jaoston puheenjohtaja Matti Ruotoistenmäki toivottaa Paakkosen tervetulleeksi seuraan.

– Hetken aikaahan meillä meni varmistaa mahdollisuus ottaa yksi uusi hiihtäjä tiimiin, koska niin leiritykset kuin kilpailuihin osallistumiset aiheuttavat kustannuksia.

SkiTeamin onnistui saada muutamia uusia yhteistyökumppaneita ja pystyimme vastaamaan yhteydenottoon myönteisesti, sanoo Ruotoistenmäki.

– Totesimme, että Lassella on annettavaa tiimille ja, että hänen on kuitenkin lunastettava paikkansa siinä niin kuin kaikkien muidenkin on ollut.

Ruotoistenmäki iloitsee kin siitä, että seurasta on tullut vetovoimainen sekä hiihtäjien että yhteistyökumppaneiden silmissä.

– Toivon kaikkien pyhäjärvisten tukevan jatkossakin SkiTeamiä ja sen hiihtäjiä ja mahdollisimman monen lähtevän tukemaan omia hiihtäjiämme talven kisoihin.

Paakkosen viime kausi oli ailahteleva – hyvän alun jälkeen salakavala virustauti toi kilpailemiseen pitkän tauon.

Kesäharjoittelun hän sanoo sujuneen hyvin ja tavoittelevansa nyt menestystä kansainväliselläkin tasolla.

– Odotan innolla tiimin kilpailukauden käynnistymistä lokakuun lopulla Suomen Cupin Vuokatin sprintillä ja viestissä.

 

Erkki Böhme