Taas junaonnettomuus Pyhäjärvellä

 

Henkilöauto ja kiskobussi törmäsivät Pyhäjärvellä keskiviikkoaamuna Särkijoentien ylikäytävällä. Henkilöauton kuljettaja kertoi olleensa tulossa Särkijoentietä kohti Pyhäsalmen keskustaa. Jostain kumman syystä hän ei ollut huomannut vasemmalta tullutta

kiskobussia vaan oli ajanut vartioimattomassa tasoristeyksessä kiskobussin eteen.

Kiskobussi, jonka nopeudeksi sen kuljettaja arvioi tapahtumahetkellä n. 50 -60 km tunnissa, oli törmännyt henkilöauton kuljettajanpuoleiseen etukulmaan ja lokasuojaan. Törmäyksen voimasta henkilöauto oli singonnut oikealle puolen syvään rotkoon pyörähtäen katon kautta ympäri ja jäänyt pyörilleen. Auto vaurioitui pahoin kauttaaltaan.

Henkilöautoa kuljettanut ja yksin autossa ollut ulkopaikkakuntalainen naishenkilö loukkasi vasenta kättä ja olkapäätä ja sai kovan iskun päähänsä ollen kuitenkin tajuissaan. Hänet kuljetettiin ambulanssilla Kuopin Yliopistolliseen sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Junasta vaurioituivat etuaurauslevy, etusuojapleksi ja oikea etukulma. Junassa olivat ainoastaan kuljettaja ja apumies.