Rattijuoppo pakeni poliisia Pyhäjärvellä yli 100km matkan

Hätäkeskukseen ilmoitettiin sunnuntaina puolen päivän jälkeen epävarmasti liikkuvasta autosta VT4:lla. Poliisipartio tapasi auton Vaskikellon risteyksessä ja autoa yritettiin pysäyttää, mutta se lähti ajamaan karkuun. Auton kuljettaja pyrki pakenemaan poliisia Jokikylän, Nurmesperän ja VT4 alueella. Tapahtuma-aikaan VT4:lla oli erittäin paljon liikennettä, joka osaltaan vaikeutti pakenevan auton pysäyttämistä. Lopulta auto ajoi poliisin piikkimattoon Nurmesperäntiellä ja auton kuljettajaksi osoittautui paikkakuntalainen mies, joka puhalsi alkometriin yli kolme promillea. Mies otettiin kiinni ja asiaa tutkitaan mm. törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena. Yli puolentoista tunnin ja reilu sadan kilometrin mittaiseen operaatioon osallistui useita poliisipartioita. Tästä aiheutui haittaa VT4:n liikenteelle kun se jouduttiin paikoitellen pysäyttämään kokonaan.