Lukijamatkalla sai nauraa savolaishuumorille

Pyhäjärven Sanomien lukijamatka suuntautui Iisalmeen Koljonvirta-teatteriin, jossa esitettiin Antti Heikisen ja Ismo Apellin Karavaanarit.
Savolaishuumori sai melkein leuat sijoiltaan nauramisesta. Ensimmäisellä puoliajalla tehtiin pilaa melkein kaikista Iisalmen lähipitäjistä. Väliajalla toimittaja Mirka Niskanen vihjaisi Ismo Apellille, että eikö Pyhäjärvikin kuuluisi mainita. Niinpä toisella jaksolla repliikeissä liikuttiin myös Pyhäjärvellä.
Karavaanareissa kuvattiin 1980-lukua, oli paljon ajan musiikkia sekä puvustusta, naisilla ladonoviolkapäät ja kiiltäviä aerobic-makkarankuoria, miehillä takatukkaa ja salihousua. Vakavampikin puoli nousi esiin, nimittäin nousukauden yli varojen eläminen ja brassailu.
Matkalla käytiin kiperä tietokilpailu, jossa parhaiten pärjäsi Kauko Tikkanen. Seppo Ruotoistenmäen laatimat kysymykset olivat sen verran vaikeita, ettei Kaukokaan saanut täysiä pisteitä. Esimerkiksi montako virallista nimeä (kunta/ kaupunki) Pyhäjärvellä on ollut? No kolme: Pyhäjärvi Ol., Pyhäsalmi ja Pyhäjärvi.
Karavaanareita esitetään Koljonvirralla vielä tällä viikolla.
kesäteatteri bodati
kesäteatteri janeteatteri väliaikakesäteatteri katsomo