Valtuuston juhlakokous jouduttiin keskeyttämään

Pyhäjärven kaupunginvaltuusto kokoontui kirkonkylän Isossapappilassa torstaina, tasa 150 vuotta Pyhäjärven ensimmäisestä pitäjänkokouksesta. Juhlakokous sujui arvokkaissa merkeissä juhlaosuuden ja kahvin ajan, mutta seuraavan pykälän käsittelyn aikana syntyi epäjärjestystä ja puheenjohtaja Kimmo Sarkkinen keskeytti kokouksen.
Keskeytykseen johtaneet tapahtumat tulivat esiin kohdassa, jossa käsiteltiin tili- ja vastuuvapauden myöntämistä Pyhäjärven kaupungin ja kaupunkikonserni tilinpäätöksestä vuodelta 2015. Kohta oli jo käsitelty loppuu aiemmassa valtuuston istunnossa, mutta äänes tysjärjestyksessä tehdyn virheen takia äänestys oli uusittava.
Virhe koski edellisessä valtuuston istunnossa asian käsittelyssä tehtyjen esitysten äänestämistä. Jukka Tikanmäki teki hieman tarkastuslautakunnan pohjaesityksestä poikkeavan ehdotuksen ja Raija Leppäharju teki hylkäävän esityksen. Niiden välillä äänestettiin. Sen jälkeen äänestettiin tarkastuslautakunnan päätösehdotuksen ja äänestyksessä voittaneen Tikanmäen ehdotuksen välillä.
Kokouksen jälkeen tuli ilmi, että valtuuston työjärjestyksen mukaan oikea äänestysjärjestys olisi ollut tarkastuslautakunnan pohjaesitys vastaan Tikanmäen esitys, ja niistä voittanut vastaan Leppäharjun hylkäävä esitys. Hylkäävän esityksen täytyy olla viimeisessä äänestyksessä.
Asian käsittelyn yhteydessä Leppäharju sai puheenvuoron ja kaupunginjohtaja Veikko Tikkaselta vastauksen. Sen jälkeen Laila Malila ryhtyi ilman puheenvuoroa lukemaan tekstiä joka liittyi edellisessä valtuustossa loppuun käsiteltyyn tilinpäätösasiaan ja muun muassa kaupunginhallituksen läsnäolo-oikeudesta valtuuston kokouksessa, jossa käsitellään tili- ja vastuuvapautta.
Puheenjohtaja Sarkkinen muistutti, että asiaa ei avata uudelleen vaan korjataan äänestyksen muotovirhe. Puheensorinan yltyessä puheenjohtaja keskeytti kokouksen. (KH)