Tuomas urheilukentän yleismiehenä

Jos mielesi tekee treenata aitajuoksua, hioa kuulantyönnön pyörähdystekniikkaa tai potkia palloa nurmikentällä, niin suuntaa urheilukentälle. Tuomas Nurkkala pitää kenttää auki ja opastaa lajitekniikoissa.

– Olen täällä ainakin heinäkuun ajan monitoimimiehenä, avaan ovet että yleisurheiluvälineet on päivän ajan kaikkien vapaassa käytössä ja voin opastaa tekniikoissa, Tuomas kertoo.
– Pidän erilaisia kerhoja ryhmille ja sitten ihan huollan kenttää.

Nurkkala pitää harjoituksia ainakin nuorille hiihtäjille ja pesäpalloilijoille sekä lasten yleisurheilukerhoa. Heinäkuun ajaksi monet kerhot kokevat väkikatoa, mutta ainakin tiistai-iltojen nuorten ja aikuisten harrastefutis ja keskiviikkoinen toiminnallinen work out ovat keränneet mukavasti osallistujia, niitäkin Nurkkala ohjaa yhdessä muiden ohjaajien kanssa. Lapsille on lisäksi maanantaisin liikunnallisten leikkien kerho ja torstai-iltaisin ikärit.

Pohti Ski Teamissa kilpaa hiihtävälle Nurkkalalle kesäpesti on sopivan joustava aikataulultaan. Töiden ohella hän ehtii tekemään myös kahdet omat harjoitukset päivässä.
– Tässä voi tehdä omia harjoituksia ja ohjata muita ja olla liikunnan kanssa koko ajan tekemisissä. Tässä kehittyy myös oman alan töihin, miettii liikuntaneuvojan koulutuksen käynyt Tuomas.
Urheilukentälle hän tulee puolenpäivän maissa ja kentän ovet ovat avoinna iltaan saakka.
Parisen viikkoa kenttähommissa olleen Nurkkalan töitä ovat säät suosineet.
–Tässä on liikkunut ihmisiä nuoremmista vanhempiin saakka, koko ajan on joku kuularingissä, korkeutta hyppäämässä tai palloa potkimassa, hän pohtii.
– Mukavaa nähdä, että näinkin pienessä kaupungissa on näin paljon liikkuvia ihmisiä. Hyvin on toimintaa riittänyt.

Lue lisää Tuomaksesta keskiviikon 6.7. lehdestä tai näköislehdestä www.lehtiluukku.fi
Mirka Niskanen