Metsätaitokilpailut Kalajoella

Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry:n metsänomistajille suunnattu metsätaitokilpailu pidettiin keskiviikkoiltana Kalajoen hiihtomajan maastossa. Aurinkoisessa kevätsäässä pidettyyn kilpailuun osallistui noin 70 kilpailijaa.

Kilpailuun sisältyy kymmenen taitotehtävää, joissa arvioidaan puuston määrää, yksittäisen puun kuutiosisältöä, puun pituutta, kasvupaikkatyppiä jne. Lopuksi kisassa on 70 rungon harvennusleimikon teko, jossa pitää osata merkitä tulevassa hakkuussa poistettavat puut.

Miesten sarjan ylivoimaisen voiton vei Mhy Keskipohjaa edustanut Keijo Hautaniemi 151 pisteellä. Mhy Pyhä-Kalan Arvo Rääsiö Sievistä tuli toiseksi 143 pisteellä ja oli samalla oman metsänhoitoyhdistyksen mestari. Kolmanneksi selvisi Tauno Toivola Suomenselän metsänhoitoyhdistyksestä. Naisten sarjan ykkönen oli Sari Pekkarinen Mhy Keskipohjasta 125 pisteellä ja vain pistettä heikommalla tuloksella toiseksi kiri Mhy Pyhä-Kalan Kirsti Nivala. Kolmantena oli Eila Laakko Mhy Siikalakeudesta.

Nuorten sarjan voitti Tuukka Vedenoja Mhy Pyhä-Kalasta 91 pisteellä. Kilpailun tulokset löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta www.mhy.fi/pyha-kala.