Palokuntanuorten Suomen mestaruudet ratkottiin Pyhäjärvellä

Palokuntanuoret kilpailivat tänään Suomen mestaruuksista Veikon Malja -kalustonkäsittelykilpailussa ja tietokilpailussa Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Veikon Malja -kilpailun voitti Salon VPK ja SM-tietokilpailun Iitin VPK. Vuosittain järjestettäviin kilpailuihin osallistui lähes 200 palokuntanuorta, joista Veikon Malja -kilpailuun 25 joukkuetta ja SM-tietokilpailuun 20 joukkuetta.

Veikon Malja -kilpailun tarkoituksena on mm. kehittää palokuntanuorten henkilökohtaisia taitoja kaluston käsittelyssä sekä kehittää nuorten yhteistyökykyä ja johtajatyöskentelyä. Tämän vuoden kilpailu koostui neljästä eri tehtävärastista, jotka tuli suorittaa mahdollisimman nopeasti. Rasteilla tuli osata mm. ensiapua, sankoruiskun käsittelyä ja solmujen tekoa. Kilpailujoukkueet koostuivat joukkueenjohtajasta ja viidestä palokuntanuoresta.

Salon VPK, 3:49,5
Vahdon VPK, 3:49,5
Anjalan VPK 1, 4:16,3
Selänpään VPK, 4:49,5
Oulun VPK, 5:09,6

Kilpailun parhaaksi joukkueenjohtajaksi valittiin Helmi Ryynänen Kauklahden VPK:sta.

SM-tietokilpailun tarkoituksena on mm. turvallisuustietojen opiskelu, tietojen kertaaminen ja nuorten yhteisöllisyyden lujittaminen. Kilpailuun osallistuttiin kolmen hengen joukkueilla.

Iitin VPK 1, 37 pist
Vehkalahden vapaaehtoinen keskuspalokunta, 34 pist
Salon VPK, 33 pist
Kauklahden VPK, 32 pist
Ylöjärven VPK, 31 pist

Kilpailut järjesti Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Pohjois-Suomen pelastusliitto yhdessä Pyhäsalmen VPK:n ja Jokilaaksojen pelastuslaitoksen kanssa.