Keski-Pohjanmaan hiihtokausi jäi lyhyeksi, silti kovin hiihtomestari suksi 35 kilometriä päivässä

Keski-Pohjanmaan liikunnan talvikampanjassa tammi-maaliskuussa kirjattiin yhteensä 180 000 liikuntasuoritusta. Viime vuoden tuloksesta jäätiin reilusti, mutta saalis oli samaa luokkaa kuin 2014. Liikuntasuoritus oli vähintään puolen tunnin pyrähdys päivässä, joko ulkona lumilajeissa tai muulla tavoin, vaikka hyötyliikuntana.
Pyhäjärvi sijoittui kunnista kolmanneksi suoritusmäärissä asukasta kohti. Kuntovihkoihin ja kuntokortteihin kertyi Pyhäjärveltä 25 831 suoritusta, eli 4,7 asukasta kohti. Ahkerimmin liikuttiin Reisjärvellä, 7,66 suoritusta asukasta kohti ja Haapajärvellä, 6 liikuntakertaa per asukas.
Kampanjassa sai merkitä myös hiihtokilometrinsä. Vaikka hiihdon olosuhteet olivat haastavat, ehti kovin hiihtomestari hiihtää yli 3000 kilometriä eli 35 kilometriä kampanjapäivää kohden. Suksimestaridiplomin sai parikymmentä alle 15-vuotiasta yli 300 hiihtokilometrin suorituksellaan, ja aikuisia yli 500 kilometriä hiihtäneitä oli toista sataa.
Kampanjaan osallistui myös kouluja. Eniten liikuntasuorituksia saivat Nivalan Haikaran koulun oppilaat. Toiseksi tuli Pyhäjärven Ruotasen koulu, jossa tehtiin 4945 liikuntasuoritusta, sitten Ikonen 10 772, ja Emolahti 1695. Kouluista ilmoitettiin yhteensä runsaat 30 000 liikuntasuoritusta.
Työpaikkojen liikuntakampanjassa kertyi lähes 38 000 kirjattua suoritusta. Suurten yritysten kampanjan liikkuvin oli Halpa-Halli, jonka työntekijät eri paikkakunnilla kirjasivat 18 200 liikuntakertaa.

Kuva Honkavuoren hiihtokeskuksesta, kuvan henkilö ei liity kirjoitukseen.