NouHätä!-aluekilpailu torstaina Haapajärvellä

Torstaina 14.4. aluekilpailuissa ratkaistaan, ketkä ovat NouHätä!-kampanjan juhlavuoden finalisteja. Kahdeksasluokkalaiset kisaavat kolmihenkisin joukkuein turvallisuusosaamisesta ja pelastustaidoista, joita on tänä vuonna opiskeltu ennätysmäärässä yläkouluja. Niitä oli mukana tasan 500.
Jokilaaksojen aluekilpailu pidetään huomenna Haapajärvellä. Pyhäjärveltä kilpailuun pääsi Salmen koulun joukkue Siru Leskelä, Adalmiina Rytilä ja Janna Parkkinen.
NouHätä!-kampanja järjestetään tänä vuonna 20. kerran, ja sen loppukilpailu käydään toukokuussa Kuopion torilla 22 joukkueen kesken.
– Turvallisuutta kannattaa oppia ajattelemaan laajasti. On tärkeää oppia alkusammuttamaan ja poistumaan palavasta tilasta sekä ennaltaehkäisemään onnettomuuksia. Ennen kaikkea on tärkeää oppia sellainen elämänasenne, että ei aiheuta vaaraa itselleen, muille tai ympäristölle, sanoo NouHätä!-ohjausryhmän puheenjohtaja Pekka Iivonen Opetushallituksesta.
NouHätä!-kampanjassa kahdeksasluokkalaisille opetetaan peruskoulun opetussuunnitelman mukaisia asioita, jotka eivät tule esiin missään tietyssä oppiaineessa. Paloturvallisuuden lisäksi mukana on myös ensiapua ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyä.
NouHätä!-opetusta on annettu tänä vuonna ennätysmäisesti 500 koulussa. Tavoitteena on, että vuonna 2020 opetusta saisivat kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset.
NouHätä!-kampanjasta on kehittynyt hieno esimerkki koulujen ja pelastusalan välisestä yhteistyöstä: pelastusalan ammattilaiset opettavat kahdeksasluokkalaisille elintärkeitä taitoja kouluissa. 14.4. järjestettävä aluekilpailu on puolestaan pelastuslaitosten ja pelastusliittojen yhteistyötä. Loppukilpailun Kuopion torilla 12.5. organisoivat Pelastusopiston palopäällystöopiskelijat.
NouHätä!-kampanja viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on juhlavuoden virallinen suojelija.