Mielipide: Mennään luurit korvilla

Hirvittää kun lukee uutisia kuinka kaksi nuorta tyttöä on jäänyt yhtä aikaa junan alle. Oliko niin että heillä oli kuulokkeet korvilla musiikkia kuunnellen ja eivät kuulleet junan tuloa? Nykyinen elämä on mennyt niin laitteiden kanssa pelaamiseksi että normaali kanssakäyminen toisten kanssa on unohtunut kokonaan. En tiedä kyseisen kauhean onnettomuuden syitä enkä halua syyllistää siitä ketään mutta ihmiset eivät enää kulje edes ulkona niin että kuuntelisivat luonnon ääniä tai juttelisivat keskenään. Kuljetaan vain pää keinuen musiikin tahdissa.
Linja-autoon tullaan ja kun kuljettaja kysyy jotain vastaus yleensä on kunhan saadaan kuuloke pois korvasta: HÄH? Ihmiset jotka jaksavat ottaa lapsensa mukaan jokapäiväiseen toimintaan perheen sisällä saavat paljon rikkaamman elämän yhdessä lasten kanssa ja yhteyden lapsiinsa. On surullista kun lapsilla ei ole muuta kuin puhelin jonka kanssa seurustella.
Mauri Moilanen
OULU