Täydenkuun Tansseissa Tommi Kittiä, Tero Saarista ja Alpo Aaltokoskea

Täydenkuun Tanssit -festivaali viettää 25. juhlavuottaan 24. – 27.7.2016. Esityksiä nähdään kahden päänäyttämön lisäksi Pyhäsalmen Suurlavalla. Erilaiset tanssikurssit houkuttelevat niin aloittelijoita, tanssin harrastajia kuin alan ammattilaisia kokemaan festivaalielämyksiä oman liikkeen kautta.

Juhlavuoden festivaalin ohjelmiston vetonauloja ovat Tommi Kitin teoskatkelmista koostuva gaalailta, Tero Saarinen Companyn kahden teoksen ilta MESH ja Could you take some of my weight…? sekä Alpo Aaltokosken Suurlavalla nähtävä teos Aina joku vie.

Tommi Kitti on yksi festivaalin perustajista ja ensimmäisistä taiteellisista johtajista. Hänen ryhmänsä tanssijoiden viime syksynä koreografin 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kokoama juhlagaala nähdään osana festivaalia. Gaalaillassa on odotettavissa myös maestron oma esiintyminen.

Tero Saarinen Company juhlistaa 20-vuotista taivaltaan ja tuo Pyhäjärvelle varhaista tuotantoaan edustavan Could you take some of my weight…? -dueton ja ryhmäteoksen MESH, joka on Saarisen, alun perin 26 japanilaistanssijan kantaesittämä, teos vuodelta 2014. Ryhmäteoksessa esiintyy ryhmän omien tanssijoiden lisäksi Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen ja Teatterikorkeakoulun opiskelijoita. Solistina nähdään valovoimainen japanilainen butotanssija Mitsutake Kasai. Menneisyyteen kumartava ja tulevaisuuden tanssijalupauksia juhlistava teospari on festivaalin avajaisnäytös.

Pyhäjärveltä kotoisin oleva Alpo Aaltokoski viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa. Aaltokoskelta nähdään Pyhäsalmen Suurlavalla ryhmäteos, Aina joku vie, jossa nykytanssi pokkaa seuratanssille. Hän törmäyttää teoksessaan ikivihreän suomalaisen iskelmäperinteen ja nykytanssin ennen näkemättömällä tavalla.

– Tanssilavakulttuurissa kiteytyy jotakin hyvin olennaista suomalaisesta elämäntavasta ja ajatusmaailmasta, palkittu koreografi Alpo Aaltokoski toteaa.

Muu ohjelmisto julkistetaan myöhemmin kevään aikana.