Ensilumenladulle maksutta syksyllä

Pyhäjärven kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen, jolla kaupunki ja Lamminahon Ahto sopivat Honkavuoren ensilumenladun tekemisestä, ylläpidosta ja käytöstä. Sopimuksen perusteella kaupunkilaiset saavat hiihtää ensilumenladulla maksutta.
Lamminahon Ahto tekee keinolumen, siirtää sen latupohjille ja tekee ladun talkootyönä. Kaupunki korvaa lumetuksen ja lumikasan peittämisen kuluja enimmillään 15 000 euroa vuodessa. Jos talvi tulee aikaisin, kulut pienenevät.
Vieraspaikkakuntalaisilta peritään yhä maksu ensilumenladulla hiihtämisestä.
Kaupunki näkee latusopimuksen etuina paikkakunnan liikuntamahdollisuuksien parantumisen. Maksu ei enää ole esteenä hiihtoharrastukselle.
-Pyhäjärvellä puhutaan paljon ihmisten hyvinvoinnin lisäämisestä ja yhteistyöstä kolmannen sektorin kanssa. Tällä sopimuksella puheita pannaan täytäntöön, hallintojohtaja Henrik Kiviniemi toteaa.