Mielipide: Hallituksen päämäärättömyys riittää jo

Kansalaiset ovat ensisijaisesti huolissaan työttömyydestä,sitten maahanmuutosta ja kolmanneksi hallituksen päättämättömyydestä. Kolmen puolueen puheenjohtajista on nyt kaksi kovan arvostelun kohteena oman puolueensa taholta. Jo hallituksen syntyessä perussuomalaiset arvostelivat Soinia siitä että hän luopui valtionvarainministerin salkusta ja pakeni ulkoministerin salkku kainalossa ulkomaanmatkoille eikä ottanut vastuuta Suomen taloudellisesta tilanteesta.
Nyt sitten on Kokoomuksen joukoissa herännyt vastarintaa Stubbia kohtaan. Kansanedustaja Eero Lehti kritisoi kovin sanoin oman puolueensa puheenjohtajaa ja syytti häntä liiasta keskittymisestä oman kuntonsa hoitamiseen, mutta Suomen kunto ei Lehden mielestä Stubbia kiinnosta. Kokoomuksen leirissä on väläytelty kansanedustaja Harkimoa Stubbin haastajaksi. Harkimo olisi varmasti yrittäjäjoukolle todella hyvä vaihtoehto.
Ulkopuolisen silmin hallituksen johtavien ministerien toiminta vaikuttaa juuri siltä mitä heidän omiensa mielipiteetkin. Pääministeri Sipilän toiminta on juuri se syy miksi Keskustan kannatus ei putoa kuten kahden muun hallituspuolueen kohdalla on käynyt. Kesällä käydään varmasti mielenkiintoisia puoluekokouksia joissa saattaa tapahtua sellaisia muutoksia että hallituksen päämäärättömyys saadaan viimein loppumaan. Päämäärättömyys juuri on kansalaisten kannalta kolmanneksi huolestuttavinta ja se pitäisi käsittää hallituspuolueiden puheenjohtajista muidenkin kuin Sipilän.

Mauri Moilanen

Oulu