Mielipide: Riitelystä rakentamiseen

Pyhäjärvellä syntyneenä ja kasvaneena olen seurannut surullisena Pyhäjärven poliittista tilannetta. Riitelevät poliitikot ovat aiheuttaneet kunnan maineelle vakavia vaurioita. Nyt olisi korkein aika kääntää uusi lehti kunnan historiassa. Riitely, valittaminen ja vanhojen asioiden jauhaminen tulee lopettaa ja katseet täytyy suunnata tuleviin haasteisiin. Jokaisen päättäjän kannattaa kurkata peiliin ja katsoa missä vika piilee kun asiat eivät suju. Paljon puhuttu miljoonan euron korvaus kunnanjohtajasotkusta on pikkuraha, jos kuntaa ei saada uudelleen kasvu-uralle.

Yhteistyökyvyttömien poliitikkojen kannattaa harkita tehtäviensä jättämistä tähän valtuustokauteen. Äänestäjien vastuuna on valita uusia, tuoreita kehittäjiä kunnallispolitiikan eri tehtäviin. Kunnanjohtajaksi tulee valita uuden polven johtaja, jolla on näkemystä ja taitoa rakentaa yhteistyöverkostoja, luoda yhteyksiä elinkeinoelämään ja luoda uskoa kunnan tulevaisuuteen. Poliittisten ryhmien on löydettävä yhteinen sävel, joka soi Pyhäjärven kehittämisen tahdissa.

Pyhäjärvisten suurin ongelma sivusta katsoen on epäluottamus ja näköalattomuus. Yhteistyökyvyttömyys syö tärkeää kehittämisenergiaa. Visio tulevaisuudesta tuntuu olevan hukassa. Pyhäjärvisten päättäjien pitäisi välittömästi käynnistää strategiatyö, jossa he yhdessä kuntalaisten ja elinkeinoelämän edustajien kanssa luovat uudet askelmerkit kunnan kehitykselle. Vahvuuksia Pyhäjärvellä riittää. Pyhäjärvi on alueen kaunein järvi ja kunnassa on erinomaiset vapaa-ajanviettomahdollisuudet hyödynnettäväksi. Nelos- ja kantatie, rautatie ja lentokenttä muodostavat erinomaiset logistiset mahdollisuudet elinkeinoelämälle. Vaskikellon alue odottaa kehittäjäänsä miljoonien rahamiesten ja naisten liikkuessa vuosittain alueen ohitse. Pyhäjärvisten tuleekin lyödä päänsä yhteen ja ratkaista ongelmat yksi kerrallaan; onhan talkoo- ja yhteistyökyky ollut aiemmin leimallista kunnan asukkaille.

Antero Aulakoski