Maailman syvin mikroyritystapaaminen Pyhäjärvellä ensi tiistaina

Mikroyritysten mahdollisuudet suurhankkeissa – teema syväluodataan ti 16.2.2016, kun Mikroyritysten ydinryhmä kokoontuu Pyhäsalmen kaivoksessa 1,4 kilometrin syvyydessä. Yksi alueemme suurhankkeista on Pyhäsalmen kaivoksen uusiokäyttö. Kaivostoiminnan arvioidaan päättyvän vuonna 2019. Kaivosympäristön kehittämisen tavoitteena on, että kaivostoiminnan loppuessa alueella olisi merkittävä kansainvälinen maanalainen tutkimus- ja tuotekehityskeskus CallioLab.

Millaisia bisnesmahdollisuuksia kaivoksen uusiokäyttö tarjoaa mikroyrityksille? Mitä palveluntarjoajalta vaaditaan? Millaisissa tilanteissa mikroyritysten kannattaa yhdistää voimansa? Pyhäjärven, Nivala-Haapajärven seutukunnan ja Pohjois-POhjanmaan yrityksistä suurin osa on mikroyrityksiä. Mikroyritykseksi luetaan yritys, joka työllistää alle 10 henkilöä tai jonka liikevaihto tai taseen loppusumma on alle 2 miljoonaa euroa. Pyhäjärven yrityksistä (joiden kotipaikka on Pyhäjärvi) mikroyrityksiä on 97,1 prosenttia.

Tapaamisen isäntäyrityksenä toimii hammashoitoalalla toimiva Pyhäjärven Hampaankolo Ky. ”Kaupungin ja alueen näkökulmasta kaivoksen uusiokäytössä onnistuminen on elintärkeää. Kaivosympäristö antaa myös mikroyrityksille runsaasti erilaisia uusia mahdollisuuksia”, toteaa Jukka Tikanmäki Pyhäjärven Hampaankolosta.

Tapaaminen on ti 16.2.2016 klo 16:30-19:30 Pyhäsalmen kaivoksessa (Mainarintie 1, Pyhäjärvi). Tapaamiseen on kutsuttu mukaan yhteensä 66 mikroyritystä Oulun Eteläisen alueelta ja Raahen seudulta. Paikalla ovat myös Pyhäsalmen kaivoksen johtaja Kimmo Luukkonen ja Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutin johtaja Ville Isoherranen.