Joni Mäki maailmancupin pisteille

Pohti SkiTeamin Joni Mäen ensimmäinen aikuisten sarjan maailmancupin edustustehtävä tuotti heti pisteitä. Joni päätyi Slovenian Planicassa käydyssä sprintissä sijalle 29. Karsinnassa hän oli 19. nopein. Suomalaisista Jonin edelle ehättivät Martti Jylhä, Juho Mikkonen ja Karri Hakala. Maajoukkueen vakioedustajat Matias Strandvall ja Toni Ketelä jäivät karsintaan. Sunnuntain pariviestin karsinta, parina Karri Hakala, päättyi hylkäykseen vaihtorikkeen vuoksi. Suomen ykköspari Jylhä/Mikkonen oli lopputuloksissa 10.

Vantaan Suomen Cupissa SkiTeamin menestyminen jäi odotettua vaisummaksi. Varamiehinen viestijoukkue oli lauantaina 11. Viesti oli erittäin tasainen, esim. neljänteen sijaan tuli eroa vain alle minuutti. Miikka Kinnunen sijoittui sunnuntaina miesten ja M20-sarjan yhteisessä 21 km pursuitissa parhaana sijalle 25. Roope Haapakangas oli oman sarjansa hiihtäjistä 9. nopein. Kilpailussa hiihdettiin ensin 10,5 km perinteisellä ja sen jälkeen 10,5 km vapaalla hiihtotavalla.

Tuure Pesola hiihti 18-vuotisten sprintissä karsinnasta jatkoon, hän oli karsinnan 13., jatkoon pääsi 18 nopeinta. Tuuren kilpailu päättyi välierän viidenteen sijaan.

Ensi sunnuntain Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä tarkkaillaan miesten kuntoa seuraavan viikonvaihteen Imatran SM-viestiä varten. Ykkösjoukkueseen on tyrkyllä 5-6 hiihtäjää. Viestiin lähdetään kahdella joukkueella, tavoitteena on sijoittua kuuden parhaan joukkoon. Imatralla miesten ohjelmassa on perjantaina sprintti (V), lauantaina 15 km (V) ja sunnuntaina 4×10 km viesti (2P+2V).

– Kauko Tikkanen