Liikunnan iloa ja kasvavaa kuntoa

Pyhäjärven naisvoimistelijoiden järjestämä jumppapäivä keskuskoulun liikuntasalissa keräsi runsaasti osallistujia. Vetäjänä ja liikunnan ilon tartuttajana toimi entinen pyhäjärvinen Minna Wörlin.

– Kun ihminen astuu sisään jumppasalin ovesta, on hän jo edennyt suurimman kynnyksen yli. Liikkumisessa on tärkeää avoin mieli ja se, että sen kokee mielekkäänä, iloisena harrastuksena. Jos niin on, jaksaa esimerkiksi jumppaamassa käydä kaksi kolmekin kertaa viikossa. Silloin kunto kasvaa kuin huomaamatta, Minna Wörlin toteaa.

Naisvoimistelijoiden jumppaan osallistui ennakkoluulottomasti myös Pertti Erkkilä. Miesten ”kato” naisvoittoisista liikuntamuodoista on hänen mukaansa täysin turhaa.

– Melkein arvasin, ettei täällä kovin montaa meitä miehiä ole. Itse harrastan tanssia, joten esimerkiksi pilates sopii minulle erittäin hyvin. Samoin lattarijumppa.

Pyhäjärven naisvoimistelijat juhlii tänä vuonna 60-vuotista toimintaansa. Kevätkaudella huhtikuussa on luvassa muun muassa juhlanäytös muutoinkin monipuolisen toiminnan mausteeksi.