Sona Leen vuosi kuluu Pyhäjärvellä

Japanilainen Sona Lee lenkkeilee joka päivä. Satoi tai paistoi. Pyhäjärvelle Japanista muuttanut, Kärkkäisten perheessa asuva lukio-opiskelija, nauttii vapaa-ajasta, jollaista japanilaiset opiskelijat vain harvoin saavat viettää. Oppituntien jälkeen harrastuksille jää runsaasti aikaa ja niinpä Sona Lee esimerkiksi soittaa pianoa, tanssii, opiskelee suomen kieltä sekä haaveilee tulevista matkoista muualle Suomeen.

Sona Lee asuu Pyhäjärvellä vielä puolen vuoden ajan. Sen jälkeen hän palaa takaisin lähellä Tokiota sijaitsevaan kotikaupunkiinsa Kanagawaan.
– Suomi on opettanut minulle sen, että erilaisia tunteita voi osoittaa rohkemmin kuin Japanissa on tapana. Omat mielipiteeni ovat vahvistuneet ja uskon, että kuljetan kotimaahani mukanani monenlaisia asioita Suomesta ja Pyhäjärveltä. Kuten iloisen ja hymyilevan mielen, vaikka onkin talvi ja kylmä, nauraa hyväntuulinen Sona Lee.

Sona Leen elämästä ja ajatuksista lisää ensi keskiviikon sanomalehdessa.