Honkavuoren hiihdot vuodenvaihteessa

Aiemmin jo 50 kertaa järjestetyt Honkavuoren hiihdot on perinteisesti kisailtu talven päätteeksi maalis-huhtikuun vaihteessa. Tänä talvena Taivalkosken SM-hiihdot ovat huhtikuun alussa ja viikko sen jälkeen Suomen Cupin päätös Rukalla, näin Honkavuoren hiihdoille ei jäänyt tilaa normaalille ajankohdalle. Ja kun vielä pääsiäinen ajoittuu maaliskuun loppuun niin järjestäjät päätyivät anomaan kilpailua heti vuoden alkuun. Kisapäiväksi määräytyi lauantai tammikuun 2. päivä. Hiihdoille saatiin myös rankingarvo, sen myötä kilpailuun odotetaan runsasta hiihtäjäjoukkoa.

Vähäluminen talvi saa hiihtäjät hakeutumaan kilpailuihin kauempaakin. Honkavuoren hiihdot ovat saaneet kiinnostuksen heräämään Virossa asti, sieltä on tulossa Tarton Hiihtoseuran 20 hiihtäjän ryhmä, joukkue koostuu pääasiassa nuorista hiihtäjistä. Kotimaan kärkihiihtäjiä odotetaan myös paikalle ja tietenkin Pohti SkiTeam on mukana lähes koko vahvuudellaan.

Honkavuoren lumitilanne on olosuhteisiin nähden vielä suht’ hyvä. Kuukausi sitten avattu ensilumenlatu on kestänyt vesisateista huolimatta. Viime viikolla lunta tehtiin talven ainoana pakkaspäivänä varastoon ja joulun jälkeen ennustettuna pakkasjaksona sitä tykitetään lisää. Tarkoitus on saada latureittiä jatkettua nykyisestä reilusta kilometristä ainakin yli puoleentoista kilometriin. Sillä lenkillä kilpailu voidaan jo toteuttaa.

Kilpailuun ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 29.12. Kisoista tiedotetaan päivälehdissä ja Lamminahon Ahton kotisivuilla, www.lamminahonahto.com.

Kauko Tikkanen
Kuvassa Honkavuoren ensilumenlatu viime viikolla ennen suvisäätä.