Hirvenlihahuutokauppa Pyhäjärven torilla

Pyhäjärven torilla on kello 14 alkaen ollut käynnissä hirvenlihahuutokauppa. Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Heikki Kopponen kertoo, että vastaavanlaisesta tilaisuudesta on kulunut jo useita vuosia.
– Kolaritilanteita on onneks sattunut melko vähän. Hirviporukoiden metsästämät lihat taas jaetaan metsästäjien kesken. Tämä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus hankkia jouluhirveä kotiin. Näitä huutokauppoja on niin harvoin, Kopponen kannustaa.
Huutokauppa aloitetaan ”herrojen herkun” huutokaupalla. Se on tietenkin kieli.
– Kieli myydään ensin, Kopponen nyökkää. – Muutoin pidämme huolen siitä, että myynnissä on vuorollaan tasajakoisesti erilaisia hirven osia. Lupaamme, että myös aivan huutokaupan loppumetreillä voi saada hyvän hirvenlihakimpaleen.
Myynnissä on kaiken kaikkiaan noin satakunta eri hirvenlihapalasta. Huutokaupan hintatasoa Kopponen ei etukäteen lähde veikkaamaan.

Marja Myllymäki