Mies mukiloi veljensä sairaalakuntoon Pyhäsalmella

Pyhäjärvellä tapahtui reippaassa kännissä olevassa juopporukassa rivitaloasunnossa Pyhäsalmen taajamassa keskiviikkona ennen puoltayötä pahoinpitely, jossa 1992 syntynyt mies pahoinpiteli nyrkein lyömällä ja potkimalla muutamaa vuotta vanhempaa veljeään tämän omassa asunnossa.
Paikalle mennessään poliisipartio joutui pakkotilassa vääntöraudalla avaamaan lukitun oven, jotta ambulanssi pääsi pikaisesti antamaan ensiapua pahoinpitely uhrille. Uhri oli löydettäessä tajuton ja suurin osa näkyvistä vammoista oli pään alueella mm. vasen silmä oli muurautunut täysin umpeen. Mies kuljetettiin ambulanssilla OYS:aan hoitoa saamaan.
Tekijäksi epäilyn poliisi otti kiinni saman rivitalon toisesta asunnosta ja toimitti hänet Ylivieskan poliisiasemalle säilöön.
Mahdollisesta motiivista ei ole tässä vaiheessa tarkkaa tietoa muuta kuin se, että se vaikuttaa alustavien tietojen mukaan melko pieneltä, kuten tällaisissa ylettömän määrän alkoholia nauttineissa ryyppysakeissa usein on tyypillistä.
Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.