Mielipide: Pyhäjärven Itsenäisyyspäivän juhlasta – kaikessa ystävyydessä ja tulevaa ajatellen…

Ruusuja toteuttajajoukolle, risuja kaupungin edustajille.
NE RUUSUT! Oli hienoa olla valmistamassa pitkän ajan jälkeen kaikkien yhteistä itsenäisyyspäiväjuhlaa Pyhäjärvelle, jonka näissä asioissa koen edelleen kotipaikakseni. Saimme mukaan lähes kaikki ne tahot, jotka jollakin tavoin koskettavat esitysohjelman toteuttamista. Joukko työsti omia osuuksiaan parin kuukauden aikana ja harjoitteli juhlan edellä pitkiä rupeamia. Näyttämön ja tekniikan rakentajat ja purkajat urakoivat talkoina kolmen työpäivän verran.
Kaikki paneutuivat täysillä kenraaliharjoituksiin ja esiintymiseen. Itse totesin lauantai-iltana ja kuulin juhlan jälkeen, että he myös onnistuivat. Koko 50 lapsen, nuoren, aikuisen ja seniorin joukossa oli monia tässä mielessä ensikertalaisia, joille kokemus on aina paljon antava. Kaikesta tuosta lämmin kiitos jokaiselle!
JA NE RISUT! Selvyyden vuoksi tiedoksi harjoitusajan ilomme: kaikki tarpeellinen tiloja myöten hoitui joustavasti, josta suuri kiitos. Toiseksi huomioon se, että kulttuurisihteerimme joutui operoimaan flunssan kourissa, ääntä vailla. Kolmanneksi tietoon hieno yhteistyö Kurjenpolvet-ryhmän vastuunkannon rinnalla Jokilaaksojen musiikkiopiston, Jokilatvan opiston runopiirin, Yläkoulun, Lukion, Harrasteakatemian bändin, Tanssiopisto Uusikuun voimin.
Kaksi painavaa kysymystä: 1. MIKSEI JUHLAPAIKALLA OLE YHTÄÄN KAUPUNGIN PALKKALISTOILLA OLEVAA HENKILÖÄ AUTTAMASSA JA RATKOMASSA
PULMATILANTEITA? 2. Vielä tärkeämpänä: MIKSEI KUKAAN ETURIVIN VIRKA- TAI LUOTTAMUSHENKILÖ ESITÄ KAUPUNGIN YHTEISTÄ SELKEÄÄ KIITOSTA
JUHLAN AIKAANSAANEILLE ?
Riittäisi 3 minuutin kajautus juhlan jälkeen salissa puurtaville! Henkilökohtaisesti olen seurannut 50 vuotta vastaavia asioita. Tämäkin asia rapautui saman tien kuin niin monet muut. Miten arvelette nuoremme oppivan aikanaan äänestäjinäkin arvostamaan teitä ja koko kaupunkiamme, jos he tällaisissa herkissä tilanteissa kokevat jääneensä jotain tärkeää paitsi. Toisinpäin – mikä riemu heille ja arvonnousu teille, jos toimitte toisin.
Nykyinen kiittämättömyyden kulttuurimme on yksi oleellinen osa pyhäjärvistä alakuloa ja pahaa oloa. Suurella osalla ei ole mahdollisuutta kokea eteenpäin kantavia hetkiä muualla. Itse kuulun niihin onnellisiin, joille niitä on kertynyt nöyräksi tekevässä määrin.
Helsingissä 7.12.2015

Marketta Viitala