”Satakunnan keijukansa” julkistettiin

Merja Kinnusen kirjoittama satuteos ”Satakunnan keijukansa” julkistettiin perjantai-iltana Pyhäjärven kirjastossa.
– Prosessi sai alkunsa viime loppiaisena, kun Ikosen esikoulussa vietettiin Satapäivä-juhlaa. Opettajat eivät löytäneet tilaisuuteen sopivaa satua, joten aloin ideoimaan. Tuosta tarinasta muotoutui vähitellen tämä kirja, kertoo kirjoittaja.
Satukirjan julkistamistilaisuudessa kirjastonhoitaja Eeva Leskinen luennoi satujen historiasta. Jokilatvan opistossa luovan kirjoittamisen kurssia ohjaava Pirkko Böhm-Sallamo haastatteli Merja Kinnusta hänen kirjoittamisurakkansa eri vaiheista ja paikalla kuultiin myös haitarimusiikkia ja yhteislaulua.
Kirjan kuvittajaksi lupautui pyhäjärvinen lukion opiskelija Elina Vanha-aho. Tekstin ja kuvituksen kiiteltiin julkistamisen yhteydessä tukevan sopivalla tavalla toisiaan.
– Kirjoittaminen merkitsee minulle ennen muuta terapiaa ja pakoa arjesta, Merja Kinnunen kuvailee. – Antaisin kaikille kirjan kirjoittamista harkitseville ohjeen, että antaa palaa vain rohkeasti. Alkuun pääsemisen jälkeen tekstiä syntyy kyllä.

Marja Myllymäki

Kuvassa: Pirkko Böhm-Sallamo (vas.) ja Merja Kinnunen.