Huijareita Hampurista

Pohjoisen Suomen alueelle on viime päivinä lähetetty Hampurista kirjeitä, jotka saattavat tulla hintoihinsa. Useampi alueen metsänomistaja on saanut viime päivinä virallisen oloisen kirjeen European Business Number EBN – nimisestä yhtiöstä. Kirjeitä on tullut myös Kalajokilaaksoon.
Kolmisivuinen englanninkielinen kirje sisältää vastauskuoren ja lomakkeen, jossa pyydetään kirjeen saajalta y-tunnusta. Tämä osa kirjeestä on suomenkielellä. Lomakkeen alaosassa kerrotaan pienin kirjaimin, että numero tullaan julkaisemaan yhtiön portaalissa.
Mikäli erehtyy lähettämään Y-tunnuksen yhtiölle, sitoutuu maksamaan 677 euron ”mainosmaksua” peräti kolmen vuoden ajan.
-Kirje on ilmiselvä huijaus. Mikäli tällaisen kirjeen tai laskun saa, ei pidä missään nimessä maksaa laskua. Ei kannata myöskään laittaa y-tunnusta yhtiölle, toteaa Metsänhoitoyhdistys Kalajokilaakson toiminnanjohtaja Juha Rautakoski. –Se mitä asiassa kannattaa tehdä, on rikosilmoitus.