Sudet tappoivat hirvikoiran Väätinperällä

Sudet tappoivat koiran Pyhäjärvellä Väätinperän maastossa sunnuntaina. Koira, Pyssynivan Mosku, oli isäntänsä Timo Ylikankaan kanssa hirvimetsällä hirviporukassa.

Koiran omistaja oli päästänyt koiransa metsään laillisessa hirvenmetsästyksessä paikallisessa hirviporukassa. Omistaja oli tutkapannan kautta saanut tiedon, että koiralla ei ole kaikki kunnossa. Kun omistaja kiiruhti paikalle, hän oli löytänyt koiransa kuoliaaksi purtuna eikä muita eläimiä näkynyt enää mailla eikä halmeilla.

Koira oli pahaa aavistamatta joutunut metsästystilanteessa petoeläinten ( susien ) reviirille, jolloin eläimet olivat toimineen luontonsa mukaisesti.

Jälkien perusteella koiran kimppuun oli käynyt useampi toistaiseksi yksilöimätön susi. Koira oli vakuutettu ja omistaja tulee hakemaan korvauksia petovahingosta vakuutusyhtiöltä ja valtiolta.
– Koira ulisi, eikä haukkunut tavalliseen tapaansa. Siitä tiesin, että sillä oli hätä. Lähdin kiireesti kohti pannan osoittamaa sijaintia, koiran omistaja Timo Ylikangas kertoo.
Ylikangas kertoo ajaneensa paikalle ensin autolla. Autolta Pyssynivan Moskun sijaintipaikalle oli vielä noin 800 metriä matkaa.
– Kun saavuin perille, ei mitään enää ollut tehtävissä. Koirani makasi kuolleena, Ylikangas kertoo.
– Mielestäni susien määrä on päässyt kasvamaan aivan liian suureksi. Lähes viikoittain lehdistä saa lukea uutisia siitä, että sudet ovat hyökänneet karjan tai koiran kimppuun.