Mielipide: Elämästä kiinnostuneille!

Haluan herätellä Pyhäjärven ihmisiä pohtimaan itselleni tärkeitä asioita. Teen sen musiikin yhteydessä ammattilaisen näkökulmasta ja Pyhäsalmen Laulumiehet nimisen mieskuoron valtuuttamana.
Motiivinani on yrittää edistää mm. sellaisia yleispäteviä (siis esim. uskonnoista riippumattomia) arvoja kuin antiikin kolme perushyvettä: hyvyys, totuus ja kauneus. Tässä pyydän ihmisiä miettimään minkä verran niitä kunkin elämässä on, tai onko niiden tilalla jotain parempaa tai huonompaa. Itse pyrin edistämään myös kristillisyyttä mutta en vaadi sitä muilta. Kauneusarvoon liittyvät ilman muuta taiteet. Minun tapauksessani ensisijaisesti musiikki johon nyt keskitynkin.
Monet tämän ajan ilmiöt, kuten pinnallisuus ja viihteellisyys, eivät minua miellytä, varsinkaan kun niiden suuren lisääntymisen seurauksena monet hyvät asiat uhkaavasti vähenevät. Nykyään on niin helppoa kuluttaa vapaa-aikansa jollain mukavalla tavalla jolla ei rasita itseään – ei edes aivojaan – mitenkään. Monet eivät viitsi tehdä enää juuri mitään ponnistelua vaativaa. Ehkä senkin seurauksena kuorolaulu ei ole mikään muoti-ilmiö.
Tällä hetkellä Pyhäjärvellä on yksi kuoro, joka pitää julkisia konsertteja säännöllisesti. Se jota nyt edustan. Ei ole mitään takeita siitä miten kauan Pyhäjärvellä enää kuullaan sellaisia. Tällä hetkellä kuoro toimii mutta laulajia on huolestuttavan vähän. Siksi vetoan kaikkiin laulusta vähänkin kiinnostuneisiin miehiin – esim. karaokelaulajiin. Harkitkaa voisitteko laajentaa harrastustanne myös mieskuorolauluun. Tulkaa vaikka joulukonserttiimme 29.11. klo 19.00 Pyhän Annan kirkkoon niin kuulette miltä kuoron laulu nyt kuulostaa. Jos teistä muutamakin tulisi mukaan, kuoron laulu vuoden päästä kuulostaisi vähän paremmalta. Jokainen kiinnostunut, mihinkään sitoutumatta ja mitään maksamatta voi tulla kuoron harjoituksiin tutustumismielessä kuuntelemaan ja laulamaan ja ihan kaikessa rauhassa käydä niin kauan, että selviää haluaako mukaan vakiokalustoon vai eikö miellytä tarpeeksi. Käytännön syistä sopivin tulemisaika olisi 13.1.2016 tai sen jälkeen. Vaatimuksiakin on. Jokainen testataan ja heti sanotaan reilusti kelpaako vai ei. Normaali lauluääni ja normaali sävelkorva riittää. Tähän asti en täällä ole joutunut hylkäämään ketään. Myöskään esim. bassoääni ei pääse laulamaan tuttua melodiaa vaikka kuinka haluaisi.
Minulta saa lisätietoja milloin vain sattuu olemaan vähänkin aikaa ja muiltakin kuorolaisilta voi kysellä.
Ugh! Olen puhunut!
Aimojuhani Maksimainen