Pyhäjärven valtuusto hyväksyi Rinnevaara-sopimuksen

Pyhäjärven kaupunginvaltuusto keskusteli vilkkaasti kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran kanssa tehdystä erosopimuksesta ja hyväksyi sen äänestyksen jälkeen tiistai-illan kokouksessaan. Lakimiesten neuvotteleman sopimuksen mukaan Rinnevaara jäi jo virkavapaalle ja pitämään vuosilomiaan. Virkasuhde päättyy 31.7. 2016 ja johtajasopimuksen mukaisesti palkkaa maksetaan vielä vuosi siitä eteenpäin eli heinäkuun 2017 loppuun asti.
Kaupunginvaltuutettu Raija Leppäharju esitti sopimuksen hylkäämistä. Hänen kannallaan äänestyksessä olivat Laila Malila, Taimi Nurminen, Seppo Pietikäinen ja Dennis Tammela. Leppäharju ja neljä muuta äänestivät tyhjää.
Koko Rinnevaara-kiistan aiheuttamista kuluista oltiin eri mieltä ja summat vaihtelivat alle puolesta miljoonasta miljoonaan ja 1,2 miljoonaan euroon. Mukaan laskettiin sekä vs kaupunginjohtajana toimineen Veikko Tikkasen palkat, asianajomenot sekä oikeudenkäyntikulut.
Pro-ryhmän Malila ja Nurminen moittivat päättäjiä ja kaupungin työntekijöitä Rinnevaaran syrjimisestä ja ajojahdista. Malila toivoi, että Tita Rinnevaara vielä palaisi virkavapaalta. Kiisteltiin myös siitä, ovatko rahanmenoon syypäitä nykyiset vain edellisen kauden päättäjät.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Asko Kauranen sanoi, ettei kyseessä ole poispotkiminen, vaan aloite sopimuspaketista tuli Rinnevaaran puolelta. Kauranen oikoi myös käsitystä luottamuspulasta kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen välillä.