Mielipide: Uskonnon terrori

Ranskassa sattui hirveä tapahtumaketju. Osaksi se oli odotettavissa, mutta ei tuollaisessa laajuudessa kuin se nyt sattui. ISIS on ottanut vastuun tapahtumista ja sekin oli tieto joka ei yllättänyt. Tekijät pitävät itseään muslimeina. On kuitenkin selvää, että nämä terroristit eivät toteuta mitään muslimien pyhän kirjan Koraanin oppia. He ovat häiriintyneitä, elämässään epäonnistuneita ja muuhun maailmaan vihamielisesti suhtautuvia miehiä, jotka eivät pärjää edes omassa maassaan omien kansalaistensa kanssa. Miehiä jotka eivät halua tehdä töitä, eivät elää kuten normaalit ihmiset elävät. Uskonto on heille ihan vierasta, he vain käyttävät islamilaisuutta keinona saada lisää väkeä joukkoihinsa koska juuri nyt muslimeilla on vaikeaa. He ovat tarjoavinaan avaimen ikuiseen elämään.

Uskonnossa kun mennään äärimmäisyyksiin ja tavallinen ihminen asettuu tulkitsemaan omaa uskontoaan, oli se sitten kristinusko, islam, buddhalaisuus tai mikä muu uskonto tai lahko tahansa, ja tulkitsija asettuu muiden yläpuolelle ja jakelee omia mielipiteitään uskonoppinsa viisautena, ollaan jo vaarallisella tiellä. Ihminen ei silloin enää uskalla asettua vastustamaan hänelle oppina jaettuja opettajan omia mieltymyksiä, vaikka tietäisi, että ne eivät pidä paikkaansa. Opettaja ottaa vallan ihmisistä ja muuttaa hyvänkin uskonnon ihmisiä riistäväksi hirmuopiksi.

Näin on nyt käynyt näille ISIS:n jäsenille, mutta myös täällä Suomessa monelle uskonnon eri suuntaukselle. Ihmisiä hyljitään kun he eroavat lahkosta, kun tajuavat että opettajan opit ovat vain oman vallan pönkittämistä ja oppi muuttuu sitä mukaa kun tilanteita tulee eteen. Pelottelu ja eristäminen jopa omista sukulaisistaan on keinoja millä yritetään pitää ihminen nöyränä. Uskonnon sisällä jopa rikokset ovat sallittuja.

Ideologia kun vielä viedään mukaan vallan käyttöön niin silloin on katastrofi lähellä. Usein kuitenkin lopussa tulee ihmisen oma terve järki ja aiheuttaa vastavoiman, joka aloittaa taistelun harjoitettua valheellista uskonoppia vastaan ja yleensä sen vapauttaa ihmisen joskus kuitenkin sillä hinnalla että mieli on jo järkkynyt. Jokaisen pitää saada itse uskoa omalla tavallaan ja jokaisen on sitä kunnioittaminen. Yksikään ihminen ei voi toisen uskontoa pitää vääränä, jos se on aito. Jos omaansa pitää ainoana oikeana on tekopyhä.
Mauri Moilanen
OULU