Pyhäjärven Sanomat juhli hyvässä vuorovaikutuksessa

Pyhäjärven Sanomien 60-vuotisjuhlan ohjelmisto osoitti satapäiselle yleisölle sunnuntaina Keskuskoululla, että viestintä voi olla mielenkiintoista ja moninaista, kuten lehden hallituksen varapuheenjohtaja Jukka Lehtosaari totesi. Paitsi, että se on sanallista, se on myös kehollista. Ohjelma kietoi yhteen viestinnän ja vuorovaikutuksen salat, taidot, jotka ovat tärkeitä arvoja ruohonjuuritasolla toimivalle paikallislehdelle.

Pyhäjärven Sanomien ensimmäinen päätoimittaja Aatto Hosiaisluoma kirjoitti 60 vuotta sitten, kun lehti ensimmäisen kerran ilmestyi, että paikallislehden tavoitteena on saada sija kaikkien pitäjäläisten sydämissä. Hänen ajatuksensa paikallislehden asemasta yhteishengen luojanakaan ei ole vanhentunut.
– Lehti on edelleen lähellä lukijaa, siinä on paikallisia teemoja. Poismuuttaneille Pyhäjärven Sanomat puolestaan merkitsee kotiseutunostalgiaa, Pyhäjärven Sanomien hallituksen puheenjohtaja Päivi Ruotoistenmäki totesi.
Päätoimittajan tervehdys myötäili ohjelmiston muuta sanomaa, kun vs. päätoimittaja Kirsi Haapea saapui estradille viehkeään tanssiasuun ja -kenkiin pukeutuneena kavaljeerinsa kanssa. Hän toi lehdelle yllättävän ja näyttävän onnittelutervehdyksensä tanssimalla partnerinsa Olavi Pyyn kanssa vauhdikkaasti cha cha chata, jiveä ja rumbaa.
Eleet, liikkeet ja ilmeet kertovat usein, kuten kuvakin, enemmän kuin sanat. Näyttelijä Ismo Apell kiteytti asian Vuorovaikutuksen sietämätön keveys -esityksessään yksinkertaisesti näin: ”Senhän näkee jo jalkaterän asennostakin”. Apell, jota yleisö kuvasi esityksen päätteeksi hupakaksi, lupsakaksi, vekkuliksi, välittömäksi ja vilpittömäksi, pyysi kuitenkin ehdollistamaan mielikuvan.
Anitta Oertel
Lisää keskiviikon lehdessä