Mielipide: Tampereelta pohjoiseen vain metsää?

Nyt viimein pitäisi ihmisten silmät avautua. Kaksi Vihreiden edustajaa on kirjoittanut Kaupunkien voitto-pamfletin. Suomalaiset asumaan Tampereen ja Helsingin väliselle rataosuudelle kilometrin säteelle radasta. Nyt helpottaa.
Muu Suomi jätetään kasvamaan metsää että liito-oravat saavat rauhassa mellastaa. Säästetään kun ei tarvitse maanteitä kunnostaa. Junalla ja kävellen hoituu koko homma. Järvien ja jokien kalakanta saa rauhassa kasvaa kun ei ole millä menisi kalaan. Ruokaa ostetaan ulkomailta ja maanantaisin keräännytään radan varteen kun ruokajuna viskoo ruokakassit kaikelle kansalle. Kyllä helpon lykkäs.
Soininvaaran ja Särelän idea kumpuaa siitä, että suurin osa korkeakoulutetuista asuu Tampereen ja Helsingin välillä. Nyt vain maat ja pellot myyntiin ja tontin ostoon Tampere-radan varteen ennen kuin loppuvat.
Koko vihreiden ajatusmaailma on ollut koko sen historian ajan että Suomi on vain Kehä kolmosen eteläpuolella ja muu osa on erämaata. Siitä huolimatta jotkut ”erämaan asukkaatkin” näitä korkean älykkyyden olioita äänestävät.
Matti Vanhanen (kesk.) oli kuitenkin heti ajan tasalla ja ilmoitti että ekstrarahaa ei hankkeelle ole syytä odottaa. Kaupunkien laajenemisen vapautus on ajatuksena kannatettava, mutta sen pitää tapahtua koko Suomessa niiden oman halun mukaan ja maaseutu-asukkaidenkin on saatava sama oikeus pitää oma yhteisönsä sellaisena kuin haluaa.
Toisaalta olisi se mahtava lähteä parin viikon korpivaellukselle Tampereelta ja käydä telttaretkellä entisen Jyväskylän raunioilla ja katsella kun susilauma juoksisi Himoksen rinteitä.

Mauri Moilanen