Arvolla on aitta täynnä Pyhäjärven Sanomia

Arvo Kauraselle Rannankylän Kalikkamäkeen tulee Pyhäjärven Sanomat. Niinpä toki monelle muullekin kotipitäjän tai synnyinseudun asioista kiinnostuneelle. Mutta Pyhäjärven Sanomat tuli jo Arvon isälle Taavetille, heti lehden ensi numerosta vuonna 1955 alkaen.
– Kerttu-sisko niitä rupesi sitten keräämään, antaa Arvo kunnian sisarelleen, sillä Kerttu keräsi likipitäen kaikki Pyhäjärven Sanomat talteen. Kiitos historian havinan säilömisestä kuuluu kyllä myös Arvolle, sillä sisarensa edesmentyä seitsemän vuotta sitten, on Arvo jatkanut lehtien keräilyä. Muutama pahvilaatikollinen niitä löytyy.

Lisää Arvo Kaurasen lehtikokoelmasta tulevassa juhlanumerossamme. Onko Sinulla säilössä kaikki Pyhäjärven Sanomat? Mikä uutinen lehdessämme vuosien varrella on jäänyt mieleen?

Mirka Niskanen

Kuva: Arvo Kauranen