PyhäkäsRokki

Pyhäjärven Sanomat on järjestänyt PyhäkäsRokki-tapahtumaa yhteistyökumppanien kanssa vuodesta 2017 alkaen.

PyhäkäsRokki 2019

III PyhäkäsRokki järjestetään lauantaina 29.6.2019 Pyhäjärvellä. Bändikisassa mittelee viisi esiraadin ja yleisön valitsemaa bändiä 20 minuutin minikeikoilla. Tuomaristo valitsee voittajan kiinnittäen huomiotaan niin kisabiisiin kuin yleisemminkin bändin soitttotaitoon ja lavashow´hun. Voittaja palkitaan 1000 euron palkinnolla ja kiinnitetään mahdollisuuksien mukaan seuraavaan PyhäkäsRokki-tapahtumaan.

Pääjärjestäjinä PyhäkäsRokissa toimivat Pyhäjärven Sanomat ja Pub Lyhty. Tapahtuma järjestetään 29.6.2019 Pyhäjärvellä, Pub Lyhdyn välittömässä läheisyydessä osoitteessa Ollintie 17, 86800 Pyhäsalmi.

Ennakkolippuja myydään Pub Lyhdyssä 12 euron hintaan ja tapahtumailtana 29.6.2019 ovelta 15 euron hintaan. Tapahtuma on K-18.

PyhäkäsRokin bändikisan finalistit 2019:

Joys of Wasteland

Bändin oma esittely:

Orkesterin juuret ovat lähtöisin Reisjärven perukoilta.

Aikojen alussa soittelu oli kaveriporukan hauskanpitoa jammailen ja covereita soitellen, mutta pikku hiljaa soittelun varjossa alkoi kehkeytymään myös omia luomuksia.

Musiikillinen suuntaus oli yksimielistä, raskaampaa metallia örinällä maustettuna. Vuosien soittelu eskaloitui EP-levyn nauhoittamiseen vuonna 2017.

EP kantaa nimeä A New Beginning. Yksi EP ei riittänyt,vaan vuotta myöhemmin julkaisimme viellä tuplasinkun Grab By The Neck.

Tuplasinkun julkaisemisen jälkeen orkesteri on ollut pitkällä soittotauolla silloisen rumpalin lopetettua. Mietimme tällöin jo koko bändin hautaamista,

kunnes löysimme riveihimme uuden rumpalin, Pyhäjärven kovan kasvatin Joonas Savolaisen.

Näin nuhapumppu alkoi yskimään ja nostamaan päätään vielä ainakin kerran. Soittelu on alkanut uudelleen salaisessa treenikämpässä.

Joys of Wasteland on:

Rummut: Joonas Savolainen

Basso: Jarkko Saaranen

Laulu: Olavi Saaranen

Kitarat: Juha-Matti Vinkka

              Arttu Paananen

 

Joys of Wasteland – Grab by the Neck

Pulse

Bändin oma esittely:

Pulse on Helsingissä vuonna 2017 perustettu flow-rock bändi, jonka tehtävänä on viedä koko maailma flow-tilaan.   

Flow-rock on musiikkia, jossa rock, magia ja popmaneerit kohtaavat.

Pulsen jäsenet ovat vasta 18-vuotiaita. Nuoresta iästään huolimatta tämä yhtye lyö kaikki muut kilpailijansa!

Livenä Pulse on energinen ja maaginen kokemus, joka vie yleisönsä flow-tilaan.

Pulse on:

Ermey – laulu/kitara,

Michael – kitara,

Lexa – basso,

Severi – rummut.

Pulse:

  • lämmitteli Kotiteollisuutta Seinäjoen Rytmikorjaamolla lokakuussa 2018.
  • sijoittui toiseksi kansainvälisessä Emergenza Festival Finland kilpailussa, Nosturissa keväällä 2018.
  • Yhtyeen Run For Cover – syyskiertue 2018, piti sisällään yli 15 keikkaa Suomessa. Palaute on ollut loistavaa.
  • Matka kohti flow-tilaa alkakoon!

Pulse – If You Were Here

The Freaks

 

Bändin oma esittely:

The Freaks on nelihenkinen rock -yhtye  Pohjois-Savosta. Idea bändistä syntyi jo vuonna 2010, mutta nykyisellä nimellä ja kokoonpanolla yhtye on ollut kasassa noin vuoden.
Tämän vuoden (2018) yhteiselon aikana on heitetty kourallinen keikkoja, väsätty uutta musiikkia ja julkaistu yhtyeen ensimmäinen musiikkivideo ”Get Out Of Your Grave”.
Musiikissaan The Freaks yhdistelee elementtejä hard rockista, punkista ja metallista, luoden omannäköisen kauhurocksopan, jossa energinen punkrock asenne kohtaa tarttuvat melodiat ja kauhuteemaiset sanoitukset.
Yhtyeen suurimpia musiikillisia vaikutteita ovat mm. KISS, Misfits, Murderdolls ja Hellacopters.
Tulevaisuuden suunnitelmana yhtyeellä on julkaista lisää omaa musiikkia, keikkailla ja tavoittaa enemmän kuuntelijoita myös kansainvälisellä tasolla.

 

The Freaks – Get Out of Your Grave

Wrath of Persecution

Bändin oma esittely:

Olemme jyväskyläläinen thrash metal -bändi nimeltään Wrath Of Persecution.

Olemme soittaneet yhdessä noin 5 vuotta, joista kaksi vuotta olemme olleet aktiivisempia. Koostumme rumpalista, basistista ja kahdesta kitaristilaulajasta.

Wrath of Persecution – Bringer of Pain

Wagtails

Wagtails on nelihenkinen yhtye Ylivieskasta, joka soittaa 70-luku-vaikutteista rockia höystettynä purevilla laulumelodioilla ja iskevillä kitarariffeillä. Live-energiastaan noteerattu bändi on neljän vuoden uransa aikana heittänyt 80 keikkaa, julkaissut yhden omakustanteisen ep:n ”Illusion Theory” keväällä 2017, sekä alkuvuodesta 2018 singlen ”This Golden Nation”, joka on yltänyt YleX:n radiotaajuuksille saakka

 

Wagtails – Song In the Wind

PyhäkäsRokki 2019 pääesiintyjäksi Maustetytöt

 

Kisabändien jälkeen estradille kapuavat Maustetytöt. Maustetytöt on suomenkielinen kahden siskoksen,  vaalalaislähtöisten Anna ja Kaisa Karjalaisen popyhtye. Anna soittaa kitaraa ja laulaa, Kaisa soittaa rumpukoneella varustettuja koskettimia sekä bassoa ja laulaa.  Yhtyeen saundin perustana ovat melodiset, kekseliäät popkappaleet, jotka jäävät soimaan päässä. Niiden tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta, kasvattamisesta ja kasvamisesta, ja vaikkapa marjanpoiminnasta. Ne ovat yö- ja kaiken muunkin unen puutteessa yskänlääkepullon ääressä KELA:n lappujen kääntöpuolille hetken viipyvässä mielentilassa sotattuja ajatuksia.

Maustetyttöjen soundi asuu jossakin Noitalinna Huraan!, Leevi & The Leavingsin, ja ehkä PMMP:nkin naapurustossa. Maustetytöt on maalaissiskosten tinkimättömällä punk-asenteella varustettu koko kansan popbändi.

Maustetyttöjen ensimmäinen levytetty kappale julkaistiin perjantaina 8.2.2019. Ensimmäinen levytys on nimeltään Tein kai lottorivini väärin.

 

 

Maustetytöt ovat saaneet mukavasti julkisuutta jo ennen ensimmäistäkään julkaistua singleä. Kun se viimein julkaistiin helmikuussa, vastaanotto oli positiivinen.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat Maustetyttöjä helmikuussa:

”Maustetytöt nappasi kasan keikkoja isoimmilla kotimaisilla festareilla ja aimo annoksen innostunutta kiinnostusta musadiggarien keskuudessa jo ennen yhtään julkaistua kappaletta. Hyvää kannatti odottaa, sillä pitkään kypsynyt debyyttisingle Tein kai lottorivini väärin on mainion elämänmakuinen avaus.”

”Maustetyttöjen hurmaavuus on viimeiseen asti pelkistetyissä sovituksissa, mikä kuulostaa suorastaan johtoajatukselta”, arvioi puolestaan Antti Luukkanen Soundissa (7.2.2019), ja jatkaa: ”Toinen tunnistettava, suorastaan hykerryttävä piirre on Maustetyttöjen tekstien arkirealismi ja suoranainen kurjuuden glamour, mikä esiintyy hirtehisenä lakonisuutena.”

Tatiana Järvenpää linjaa Rumbassa (21.12.2018) että Maustetyttöjen laulujen aiheet käsittelevät milloin päihteidenkäyttöä ja krapulaa, milloin yleismaailmallista epäonnea tai ihmissuhteita. Hänen mukaansa Maustetyttöjen sanoituksissa on myös kaikkiruokaiselle kuuntelijalle jotain mihin tarttua, sillä ne viittaavat päivitetyin tunnelmin esimerkiksi sellaisiin kotimaisiin klassikoihin kuin Viidestoista yö ja Pilvet karkaa, niin minäkin. ”Laulujen vetoavuus ja nerous piileekin varmasti osaltaan siinä, että kyllä se edes vähän radiota kuunnellut tyyppi voi kokea ahaa-elämyksen ja tajuta mihin biisit viittaavat. Tai ainakin tykätä niistä.”, Järvenpää pohtii.

III PyhäkäsRokin pääjärjestäjinä toimivat Pyhäjärven Sanomat ja Pub Lyhty. Tapahtuma järjestetään 29.6.2019 Pyhäjärvellä, Pub Lyhdyn välittömässä läheisyydessä osoitteessa Ollintie 17, 86800 Pyhäsalmi.

Ennakkolippuja myydään Pub Lyhdyssä etkoilta 2.3.2019 alkaen 12 euron hintaan ja tapahtumailtana 29.6.2019 ovelta 15 euron hintaan. Tapahtuma on K-18.

 

Joys of Wasteland finaaliin

Sunnuntaina 31. maaliskuuta päättyi PyhäkäsRokin bändikilpailun yleisöäänestys. Kaikkinensa äänestyksessä mieleistään vaihtoehtoa äänesti 255 henkilöä.

Yli kolmasosan, 36,5 prosenttia, äänistä keräsi reisjärvis-pyhäjärvinen Joys of Wasteland. Yhteensä yhtyeelle kertyi ääniä 93.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui Wrath of Persecution 73 äänellä ja kolmanneksi The Freaks 57 äänellä.

Alle 10 prosentin kannatukseen jäivät Pretty Wild Ones ja Everture.

 

Hevibändiksi itseään kuvaileva Joys of Wasteland on viisihenkinen kokoonpano, joka sai alkunsa Reisjärvellä vuonna 2014.

Laulajana häärii bändin koonnut Olavi Saaranen, kitarariffejä vääntelee Arttu Paananen, komppikitaran takaa löytyy

Juha-Matti Vinkka, bassoa näppäilee Jarkko Saaranen ja rumpuja räiskii Joonas Savolainen.

Bändiltä voitti äänestyksen kappaleella Grab By The Neck bändi nappasi voiton äänestyksestä!

PyhäkäsRokin finaalissa 29. kesäkuuta kilpailevat Joys of Wastelandin ohella Pulse, Rorschächin tahrat, Vagabond Hearts sekä Wagtails.

Kisan voittajalle on luvassa 1 000 euron palkintoraha.

Maustetytöt PyhäkäsRokin pääesiintyjäksi

– Bändikisan finalistit valittu ja äänestys viidennestä finalistista käynnistyy

 

Kaikkiaan 34 bändiä haki demoillaan mukaan kisaamaan paikasta PyhäkäsRokin finaalissa 29.6.2019.

Seuraa ilmoitteluamme Pyhäjärven Sanomien ja Pub Lyhdyn järjestämästä III PyhäkäsRokista lähempänä ajankohtaa Pyhäjärven Sanomista, lehden nettisivuilta ja Facebookista!

 

Esiraati pisteytti kisademot ja suoraan finaaliin otettiin kolme bändiä, neljännen bändin valitsi mukaan rokkidiktaattori, Pyhäjärven Sanomien päätoimittaja Mirka Kauranen.

Viidennen bändin mukaan finaaliin saatte äänestää Te, arvoisat lukijamme!

Klikkaa alla olevasta linkistä äänestämään oma suosikkisi finaaliin, aikaa on 31.3.2019 kello 23.59 saakka!

Äänestä tästä: PyhäkäsRokki 2019 bändikisan lukijaäänestys